Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Alternatif Bank Genel Müdürlük Binası İç Mekan Tasarımı

Vadistanbul’da bulunan Alternatif Bank Genel Müdürlüğü, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlandı.

Abank’ın Commercial Bank ile birleşmesi sonucu yeniden yaratılan Alternatif yeni kimliğine uygun logo ve grafik tasarımlarının yanı sıra bu kimliğe uygun bir genel merkez binasına da ihtiyaç duyulmuş. İstanbul da önemli bir konumda, Vadistanbul projesinde yerini alan, Alternatif Bank yeni genel müdürlüğü bünyesinde, bankanın üç farklı merkezi bir araya getirilmiş.

Tasarımcılar, şehrin üç farklı noktasından gelen insanların aynı noktada deneyimleyebileceği bir aidiyet hissi oluşturmak ve böylelikle Alternatif Bank çalışanları için bir ev yaratmayı amaçlamış. Projenin başında çalışanların beklentilerini anlamak adına onlarla bir çalışma yapılmış. Bu çalışmanın bir getirisi olarak çalışanların konforlu bir çalışma ortamından neler bekledikleri başta olmak üzere onların özel hayatlarını oluşturan hobilerini, tercih ettikleri kıyafet ve araba markalarını tahmin edilmeye çalışılmış. Bu interaktif çalışma sonucunda cevaplarının genellikle mutedil olduğu ortaya çıkmış. Alternatif Bank’ın yeni kimliğine hizmet etmek adına, banka ve çalışanlar beklentilerinden daha yenilikçi seçimlere doğru yönlendirilmiş.

Binanın bütün katlarında, yönetim katları hariç, aynı mimari dile sahip bir tasarım mevcut. Katlarda bulunan sosyal alanlar ve binanın üç noktasına yerleştirilen üç ana toplanma noktası, 2. katta bulunan kokteyl alanı, 4. katta bulunan spor salonu ve 8. katta bulunan terasa açılan kafe alanı, ile çalışanlara iş dışında bir araya gelebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, streslerinden uzaklaşabilecekleri ve keyif alabilecekleri alanlar sunuluyor.

Binanın son iki katı, 12. ve 13. katlar, yönetim katları olarak belirlenmiş. Bu katlardaki malzeme ve renk seçimlerinin hem Alternatif Bank’ın yenilikçi, genç ve dinamik kimliğinin altını çizer hem de refahını ortaya koyar nitelikte olmasına özen gösterilmiş. Binanın geri kalan katlarında malzeme ve renk seçimleri yalın tutulurken, çalışma alanının açık ofis olarak geniş tutulmasına ve bu alanlara doğal ışık sunulmasına dikkat edilmiş. Tavanlardaki kaset döşemelere sadık kalınarak yüksek tavanlı ferah çalışma ortamları yaratılmış. Özellikle tüm katlarda, değiştirilebilir alanlara uygun tasarım uygulamaları ile, çalışanların ileride değişebilecek kullanım şekillerine ayak uydurabilen bir ofis üretilmiş.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Kağıthane
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Alternatif Bank
Ana Yüklenici: Oğuz Bayazıt Mimarlık
Proje Yöneticisi: İŞTE Proje Yönetimi
Mekanik Projesi: MEP Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 13,000 m²

Pin It
Mimar

Kerem Erginoğlu

Hasan Çalışlar

Romain Cadoux

Natali Koçyan Gazeroğlu

Sezen Bilge

Yasemin Hacıkura

Duygu Uzunalı

Aslı Germirli

Ezgi Mete