Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Denizbank Akvaryum

Kontra Mimarlık tarafından tasarlanan Denizbank Akvaryum inovasyon ve girişimcilik merkezi Denizbank Genel Merkezi’nde bulunuyor.

Kontra Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Girişim yolculuğunu Akvaryum, Deniz ve Okyanus metaforu ile tanımlayan Denizbank’ın bu mekandaki tüm ihtiyaçları, Kontra’nın tasarım vizyonuyla birleşip yeni nesil bir çalışma ortamı yaratılmıştır. Çalışma ortamlarında yaratıcılığı ve verimliliği arttırmak için kullanıcıya rahat ve alışılmış kalıpların dışında bir atmosfer sunmak, tasarımsal yaklaşımın temel merkezindedir. Su elementinin dinlendirici etkisinden ve su altının renkli, her zaman sürprizli dünyasından ilham alınarak; kullanıcıları hem rahat hissettiren hem de motivasyonlarını yüksek tutan bir mekan oluşturulmak hedeflenmiştir. Deniz ve su hareketinin betimlendiği akustik elementler, denizaltının renkli dünyasını yansıtan dokulu malzeme seçimleri; Akvaryum’ a girildiği andan itibaren tavandan tabana, tüm detayları ile okyanus esintisini hissettirir.

Kullanıcının fiziksel, zihinsel ve duygusal durumu nasıl bir ortamda çalışmak istediğini belirler bu nedenle, çalışma alanları esnek olarak tasarlanmış; kullanıcıların birbirleriyle iletişimde olma veya izole olma kararı kendilerine bırakılmıştır. Etkinlik alanı, gizli perde çözümüyle etkinlik dışı zamanlarda kullanılabilmesi için esnek bir şekilde tasarlanmıştır. Her iş günü, çalışanların kendilerini keşfetmelerini sağlayan bir deneyimdir, Kontra bu deneyime oyun odaları ve salıncaklı oturma alanları tasarlayarak eğlenceli bir şekle dönüştürmeyi amaçlamıştır. Bu sebeple, çalışma alanları ile yeme/içme alanı ve dinlenme alanları dengeli bir biçimde entegre edilerek; çalışanların rahatlıkla sosyalleşebildikleri ve dinlenebildikleri sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanmıştır. Duvarlarda kullanılan kaplamalar, sanatsal çalışmalar ve motivasyon içerikli alıntılar ile mekana enerji ve dinamizm katılmıştır.

Denizbank’ın kurumsal kimliğini göz önünde bulundurarak; canlı ve dengeli bir alan oluşturmak için ahşap gibi doğal malzemeler ile kontrast renkler karıştırılmıştır. Şirkete aidiyet duygusunu artıran çalışanların daha sıcak ve rahat hissetmesini sağlayan alçak tavanlı modüller ve izole oturma grupları yapılmıştır böylece verdikleri molalarda yeniden enerji toplarlar. Kurumsal renklere uygun tasarlanan, kullanıcıların duygularını harekete geçiren hem dekoratif hem sanatsal ögeler ile mekana zenginlik ve değer kazandırılmıştır. AGILE odaları, dijital toplantı odaları ve Blockchain laboratuvarı için gerekli teknolojik altyapı, mekanın tasarım dilini bozmayacak şekilde çözümlenmiştir.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Şişli
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Denizbank AŞ
Ana Yüklenici: Artika
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gülşah Cantaş

Cengiz Bozal

Hacer Doğan

Eda Bozkurt

Burak Göbüt