Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Spyke Games Ofisi

Habif Mimarlık oyun geliştirici firmalardan biri olan Spyke Games Ofisi‘nin tasarımını tamamladı.

Mimarları Projeyi Anlatıyor:

İstanbul merkezli en genç ve en dinamik oyun geliştirici firmalardan biri olan Spyke Games Ofisi‘ni tasarlarken firmanın bu gibi özelliklerini projeye yansıtmak birinci önceliğimizdi.

Oyunlardaki karakterlerin eğlenceli ve renkli dünyalarını, özellikle sosyal mekanlara, toplantı odalarına, cafe ve dinlenme alanlarına yansıtmaya çalıştık. Operasyonel bölümler ve çalışma alanlarında ise daha nötr, fonksiyonel ve yalın bir tasarım anlayışını benimsedik.

Yapay ışıklandırma sistemlerinin birçok farklı tipinin kullanıldığı, bizlerin “Broadway” olarak adlandırdığı tasarım elemanı; oyun odası, ofis girişi, amfi ve kafeteryayı birbirine bağlayan en güçlü tasarım ögesi olarak ortaya çıktı.

Ayrıca projenin dikkat çeken biri olan; üretimden çıktığı gibi, işlenmemiş haliyle kullandığımız “Masura” adındaki sıkıştırılmış rulo kağıt dikmeler de dekorasyonun güçlü bir parçasını oluşturmaktadır.

Genel olarak eklektik-pop bir tasarım diline sahip diyebileceğimiz ofiste, asma kat olarak tasarlanan toplantı odaları bloğu; hem açık hem kapalı, farklı büyüklüklerde toplantı ve görüşme odalarını barındırmaktadır.

Çalışma alanı, 5 metreye varan yüksekliği ve bölümlenmemiş tek hacimli yapısıyla, uzun süreli çalışma ve konsantrasyon gerektiren oyun geliştirme işi için optimum çalışma koşullarını ve ferahlık hissi sağlamaktadır.

Künye
Proje Yeri: Şişli, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
Mimari Proje Ekibi: Erhan Kılıç, Hakan Habif, Ecem Atatüre
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı:

Pin It
Mimarlık Ofisi