Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Finalist (Melike Altınışık Architects), The Landmark at Dubai Creek Harbour Design Yarışması

MAA, Emaar tarafından Dubai Creek Harbour Bölgesi için açılan uluslararası ’The Landmark Competition’da 100’den fazla ekibin önerilerinin iki aşamalı olarak değerlendirildiği yarışma sonuçlarına göre, ikinci etaba kalan ilk 10 ekipte yer alıyor.

MAA, projeyi anlatıyor:

Mekanların Dokuması

Dokuma, dünyadaki en yaygın geleneksel el sanatlarından biridir. Halı, barınak, sepet, sandık ve çok daha fazlasını yapmak için kullanılmıştır. Binlerce yıldır uygulanmakta olan dokuma sanatının barındırdığı çeşitlilik dikkat çekicidir. Urban Carpet, düğümlenen bir yapısal sistemle mekanı örmek için bu zanaatı mimari ölçeğe taşımaktadır.

Kenti dinamik bir yer olarak ele alan proje, yeni mimari mekan yaklaşımları üretmenin yollarını araştırır.

Projenin öncelikli kaygısı, Dubai Creek Limanı’nın merkezinde, belirlenmiş arazide spekülatif bir şekilde yapısallaşırken mimari ve altyapıyı bir araya getirmektir.

‘İki boyutlu geleneksel desenden, üçüncü boyutta mekanı ve strüktür sistemini örmek…”

İç içe geçen dairesel geometriler, bir araya gelerek kompleks örüntüler oluştururlar. Hep birlikte, boşlukta süzülebilen bir sistem inşa ederler. Bu zarif beyaz doku, kentin yeni bir simgesini biçimlendirmek için meydanın üzerinde yüzen bir örtü misali, kamusal alanları oluşturur. Tasarım, doğal formları kullanarak, yeni bir doğa manzarası oluşturur.

Ziyaretçiler, Urban Carpet içinde, altında ve üstünde zaman geçirirken, kendilerini bu kentsel simgenin bir parçası olarak hissederler. Yapı, organik tasarım dili ile üzerindeki insan dolaşımına uyum sağlar.

Urban Carpet Landmark geçici bir alan, kamusal oturma odası, kentsel odak noktası olarak düşünülmektedir.

Künye
Proje Yeri: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
Proje Tipi: Anıt / Simge Yapı
İşveren: Emaar Properties
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 4.200 m²

Pin It
Mimar

Melike Altınışık