IMD Narlife
Dört kişilik bir ailenin kullanımına yönelik olarak kurgulanan dubleks dairenin iç mimari tasarımı Treso İç Mimarlık tarafından yapıldı.Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:
Alt katta mevcut halinde galeri boşluğu ile yüksek tavanlı bir salon, mutfak, bir oda ve misafir banyosunun bulunduğu mekan; ev sahiplerinin ihtiyaçlarına göre yeniden projelendirilerek, bir oda mutfak metrajına katılmış ve büyütülmüştür. Bu odanın kaldırılması sonrasında ortaya çıkan ekstra alan ile giriş vestiyer depolama alanı büyütülerek ihtiyaçlara göre yeniden tasarlanmıştır. Merdiven altında daha önce kullanımda olmayan hacim açılarak ekstra bir depolama alanı yaratılmıştır. Ev sahiplerine ait bahçe kullanımının bir kısmı; yazın üstü ve cepheleri açılabilen bir sistemle kapatılarak ikincil bir oturma ve yemek alanı olarak planlanmıştır. Üst katta ihtiyaç olan metrajı yaratabilmek için galeri boşluğu kapatılmıştır.
Evin üst katında ise mevcutta kendi banyosuyla bir ebeveyn yatak odası, iki oda ve ortak banyo mevcuttur. Bu katta da yeni bir planlamaya gidilerek ebeveyn yatak odasına yakın olan oda iptal edilerek, yatak odası metrajına dahil edilmiş ve odanın içinde ayrı bir giyinme alanı olarak tasarlanmıştır. Bir oda mevcut metrajı ile korunmuş ve bebek odası olarak tasarlanmıştır. Salon galeri boşluğunun kapatılmasından kazanılan alan bakıcı odası, çocuk odası ve antrede özel bir modül tasarımı ile değerlendirilmiştir. Antre için tasarlanan modülün merdiven cephesi, ev sahibinin koleksiyonunun yerleşebileceği aralıklarla planlanırken merdivene olağan dışı bir hareket kazandırılmıştır. Aynı modülün antreye bakan kapaklı cephesi ise evin tüm temizlik araç, gereç ve malzemelerini depolama amacıyla fonksiyonel bir görev üstlenmektedir.
Projede kullanılan tüm zemin seramik, parke, merdiven, elektrik ve aydınlatma armatürleri, banyo ve mutfak mobilyaları, tezgahlar, bazı vitrifiyeler, petekler, kapı ve süpürgelikler, duvar kağıtları, sabit ve hareketli mobilyalar, tüm tekstil ürünleri ile dekoratif aksesuarlar projeye özel olarak seçilmiş ve planlanmıştır.
Projenin tasarım süreci boyunca evin içerisinde denge kavramı sorgulanmıştır. Baskın dikey ve yatay hatlar, amorf tasarım ürünleri ve amorf formlar içeren tablolar ile; proje için tercih edilen tüm malzemeler keskin kontrastlar ile iyi bir harmanla bir araya gelirken; hacimdeki doluluk ve boşluk oranları gözetilerek dengenin peşinde koşan bu evde ferah, aydınlık, nefes alan bir mekan yaratmak amaçlanmıştır. Modern, yalın ve zamansız bir çizgiye sahip olması hedeflenen evin geneline gri ton sur ton bir renk skalası hakimken, odalar için belirlenen belli renk tonları ile monotonluk kırılmıştır.