Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kapicciiiinoo

1925 yılında İtalyan mimar Guilio Mongeri tarafından inşa edilen Maçka Palas, Türk şef ve girişimci Nusret Gökçe’nin sahibi olduğu, GEO_ID’nin tasarladığı yeni kahve dükkanı markası Kapicciiiinoo’nun ilk şubesine ev sahipliği yapıyor.

Proje Metni

Salt-bae olarak bilinen Nusret, Instagram sayesinde dünya çapında tanınan bir sosyal medya fenomeni. Karakteri, yeteneği ve cappuccinoyu telaffuz etme şekli, markanın hem adı hem de tasarımı için başlangıç noktası ve gerçek ilham kaynağı.

Hem logo hem de logotype olarak kullanılan Kapicciiiiinoo, Nusretin cappuccino kelimesinin telaffuzunu benimseyecek şekilde yazılmış ve patentlenmiş. Markalaşma öğelerinin arka planı, Nusret’in kişisel üslubu, sadeliği ve tavrıyla örtüşen siyah bir düzen ile dengelenmiş. Esprili oyunculuğu aynı zamanda altın ışıltılar üzerinde lüksün bir temsilini de bünyesinde barındırıyor. Markalaşma öğelerinin arka planı ise Nusret’n kişisel tarzı, sadeliği ve tavrıyla örtüşen siyah bir düzen ile dengeleniyor.

Kafeterya alanı 40 m² alana sahip, binanın giriş kapılarından büyük merdivenlerle ulaşılıyor. Karşılama deneyiminin zenginliğini arttırmak için merdivenler ve kafe alanı arasındaki görsel bağlantıyı koruyan kemerli bir boşluk yaratılmış.

İç tasarım, binanın mimari özelliklerinden ve kahve dünyasından referansları çapkın bir şekilde harmanlıyor. Aynalı ve kahverengi lake ahşap panelli duvarlar, klasik tarzda tasarlanmış ahşap çıtalara sahip. Aynalar, dar karşılama alanına derinlik katıyor. Ahşap arduvaz panellerin yanında retro tarzda kahve çekirdeklerini taklit eden desenli duvar kağıdı, klasikle uyum sağlayarak eğlenceli bir atmosfer yaratıyor.

Alandan maksimum verim alınabilmesi için, aynı zamanda bir kahve barı olarak işlev gören büyük bir ortak masa kullanılıyor. On iki koltuk barındıran bu ortak bar masası, tüm gösterinin gerçekleştiği yer; Kapicciiiiinoo haykırışları, altın kahveler, özçekimler ve sosyal paylaşım. Masanın arkasındaki bar-büfenin modern bir yorumu aynı zamanda lüks hissine katkıda bulunuyor ve klasik tarzla olan bağı güçlendirip, iç mekanlara derinlik katıyor.

Zeminde ve tavanda kahve refeanslı detaylar bulunuyor. Özel tasarlanmış yer karoları, kahve sütü köpüğü görüntüsünden elde edilen bir desen oluşturuyor. Barın üzerindeki aydınlatma armatürleri kahve fincanlarını taklit ediyor. Ayna krom yansıtıcı yüzeyler eğlenceli etkiyi zenginleştiriyor.

Perdeler, sandalyeler, kanepe ve çiçek unsurlarının hepsi birlikte İstanbul’u simgeleyen ve özellikle dünyanın farklı şehirlerinde yeni şubelerin gelişmesiyle değişecek bir renk paletine katkıda bulunuyor.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Nusret Gökçe
Ana Yüklenici: GEOMETRE
Fotoğraf: Emre Dörter
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Tuğçe Rizeli Bilgi

Mahmut Anlar