Similiar Projects

Magnesia Alışveriş Merkezi

Manisa'da bulunan Magnesia AVM Cem Mimarlık tarafından tasarlandı. 2013 ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü'nün finalistlerinden biridir.

Manisa

Qubicon, 340.000'i aşkın şehir merkezi nüfusu ve 1.330.000 toplam şehir nüfusu ile Türkiye'nin en büyük 14. şehri olan ve sanayileşme hızı ile Avrupa'nın yatırıma en elverişli kenti seçilen Manisa'da yepyeni bir alışveriş merkezi projesi hayata geçirdi. Celal Bayar Hastanesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Adalet Sarayı'nın arasında konumlanan Magnesia Alışveriş Merkezi, şehri modern organize perakende sunumu ile tanıştıran ilk proje olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de işsizlik oranının en düşük olduğu şehirlerden biri olması, nüfusunun % 80'inin 45 yaşın altındaki gençlerden oluşması ve şehir merkezi alım gücünün ülke ortalamasının %30 üzerinde olması sebebiyle Türkiye'nin yükselen yıldızı Manisa'nın yeni buluşma noktası Magnesia Alışveriş Merkezi olacak.

Lokasyon

Manisa, yüzyıllar boyunca birçok uygarlığın yerleşim ve ticaret merkezleri arasında yer aldı ve Cumhuriyet'in ilanından sonra ticari ve ekonomik gelişimini hızlandırdı. Magnesia Alışveriş Merkezi, İzmir yolu üzerinde, Manisa'nın en önemli ulaşım aksı olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki ana kavşağın önünde, etrafını çevreleyen konut yerleşiminin içinde yer alıyor.

Magnesia Alışveriş Merkezi'nin ilk 5 dakika kapsama alanında 65.000, 15 dakika kapsama alanında 260.000 kişi olup, toplamda şehir merkezinde 340.000 kişiye ulaşılacak.

Erişilebilirlik

Magnesia Alışveriş Merkezi, Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki ana kavşağın önünde bulunan konumu ile şehir merkezinden direkt ulaşıma sahip olup, özel araç ve toplu taşımayla da rahatlıkla ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Manisa Alışveriş Merkezi, tren ve toplu taşıma duraklarına yakınlığı sayesinde çevre illerden Manisa'ya 15 ila 45 dakika mesafedeki, nüfusu 130.000'den yüksek olan Turgutlu, Salihli ve Akhisar İlçeleri'nden de rahatlıkla erişim imkânı sağlıyor.

Magnesia Mimari – Konsept

Manisa'nın ana yolu üzerinde yemyeşil bir alan içinde konumlanmış olan Magnesia, bir otopark katı ve üç alışveriş katına sahip bir alışveriş merkezi.

Bulunduğu konumdaki doğal kot farkı, alışveriş merkezine iki ayrı kattan giriş sağladı. Ana yol olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki giriş, çevredeki binalar ve dağ manzarasına sahip kafe ve restoranlarla birleşerek bir meydan yaratıyor. Ali Rıza Efendi Caddesi'ndeki diğer giriş ise alışveriş merkezini semte bağlıyor, araba ile gelen ziyaretçilerine araçlarını yeşil bir otoparka parketme imkanı sunarak onları içeri davet ediyor.

Üst giriş katı ana pasajı her iki uçtan alt giriş katında yer alan hipermarket pasajı ile bağlantılı. Bu aydınlık ve sıcak ilgi çekici ana pasaj, ayrıca birinci katta yer alan yemek yeme ve eğlence alanları ile de bağlantılı durumda. Yemek yeme alanı, panaromik dağ manzarasına sahip büyük terası ile Manisa'nın yeni buluşma noktası olacak.

Projenin mimarisi ve imajı sıva, ahşap ve doğal taş blokları gibi yöreye ait malzemeler üzerine kuruldu.

Dış merdivenler ziyaretçileri, dışarıdaki bu yeni meydandan yemek katı terasına yönlendirmek için düşünüldü.

Mimar Sinan Bulvarı'nın ikonu haline gelecek "kule" şehre girişi ifade ederken bir yandan da Manisa'nın zengin tarihi ve şehzadeleri ile adeta flört ediyor.

Magnesia Alışveriş Merkezi, Qubicon'un Breeam sertifikalı üçüncü projesi olma özelliğine sahip.

Map
Details
Project Location: Laleli, Manisa
Project Type: Shopping Mall
Employer: Qubicon
Ana Yüklenici: Redevco Türkiye, Ege İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: Karaoğlu Peyzaj
Interior Architecture: RedevConcepts
Projcet Manager: Ege İnşaat
Structural Project: Cem Mimarlık
Mechanical Project: Cem Mimarlık
Electrical Project: Cem Mimarlık
Project Start Date: 2011
Project End Date: 2012
Construction Start Date: 2011
Construction End Date: 2012
Building Plot Area: 12.159 m2
Total Construction Area: 34.000 m2

Pin It
Architectural Offices
Architects

RedevConcepts