Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

BOS Evi

İstanbul Acıbadem’de bulunan bu proje, giriş ve çatı katı olmak üzere 2 katlı bir konut projesidir. İç mekan tasarımı yapılırken her bir detay özenle düşünülmüş, göze hitap eden modern ve sade çizgiler tercih edilmiştir.

Giriş katı; salon, mutfak, çalışma odası, yardımcı odası ve misafir banyosundan oluşmaktadır. Salon boyunca uzanan teras, oturma grubu ile yemek masasını mekânsal olarak birbirine bağlamaktadır.

Giriş katını üst kata bağlayan merdivende konumlandırılan çatı penceresi ile kullanıcıların doğal ışıktan maksimum düzeyde faydalanmaları amaçlanmıştır. Çatı katı ise ebeveyn yatak odası, giyinme odası, çocuk odaları ve odalara ait ıslak mekanlar ile özelleşmiştir. Ayrıca, çatı katını tüm kat boyunca çevreleyen bir teras yer almaktadır. Çocuk odaları, bu terasın arka kısımları değerlendirilerek genişletilmiş, ferah ve aydınlık oyun alanları oluşturulmuştur.

Ortak kullanım alanlarında sadelik, uyum ve dengeyi yakalamak için ağırlıklı olarak seramik ve ahşap kaplamalar tercih edilmiştir.

REDAnın en karakteristik tasarım öğelerinden biri olan "Malzemelerin doğal ve yalın halleriyle kullanılması." bu projede de kendini göstermiş, malzeme seçimlerinde etkili olmuştur. Aydınlatma planlaması, esnek kullanım imkanı sunan gömme ray sistem olarak tercih edilmiştir. Her türlü kullanım şekliyle, tasarım sadeliğini kormaktadır.

Çocukların gün içinde en çok vakit geçirdikleri mekanları, yani çocuk odalarını tasarlarken; ferah bir görünüm elde etmek adına, pastel tonlar tercih edilmiş, eğlenceli duvar kağıtlarıyla renklendirilmiştir. Oyuncaklar için depolama alanları ve kütüphaneler tasarlanmıştır. Odada çocuğun ihtiyacı dışında mobilya ve eşya kullanımından kaçınılmış, özgürce oyun oynayıp, dağıtabilmesi için yeterli alan sağlanmıştır. Çocukların renkli dünyalarını yansıtmak amacıyla çocuk banyosu tasarımında renkli seramik ve ona uyumlu derzler kullanılmıştır.

Sadelik ve doğallık hedefi ile tasarlanan ebeveyn yatak odası, ahşap kaplamalar ile modern bir görünüme kavuşmuştur. Ebeveyn banyosunda ise ferah bir mekan elde etmek amacıyla sade ve açık renkli seramikler kullanılmış, koyu renkli ahşap banyo dolaplarıyla kontrast elde edilmiştir.

Künye
Proje Yeri: Acıbadem, İstanbul
Mimari Proje Ekibi: Şule Kurşuncu, Derya Yapıcıoğlu , Burcu Köseoğlu
Ana Yüklenici: REDA
İç Mekan Projesi: REDA
Proje Yöneticisi: Çağıl Akçurin
Konsept Tasarımı: REDA
Uygulama Projesi: REDA
Aydınlatma Projesi: Atel Aydınlatma
Elektrik Projesi: Realist Elektrik
Mimari Mesleki Kontrollük: Çağıl Akçurin
Proje Başlangıç Yılı: Kasım 2018
Proje Bitiş Yılı: Ocak 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: Şubat 2019
İnşaat Bitiş Yılı: Temmuz 2019
Toplam İnşaat Alanı: 300 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Çağıl Akçurin