Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

SAP İstanbul Ofisi

SAP’nin Global Emlak ve Tesis Yönetimi birimi liderliğinde yürütülen süreçte, iç mimari konsept, tasarım ve proje çalışmaları Mimaristudio tarafından gerçekleştirildi.

SAP Türkiye’nin yeni ofisi, şirketin hem global kimliğini hem de bilişim sektöründeki yenilikçi yüzünü yansıtırken, sadece çalışma değil aynı zamanda bir yaşam alanı olarak da tasarlanarak kullanıma sunuldu. 1.900 m2 net kullanım alanına sahip yeni ofiste, fiziksel çalışma alanları yanında, çalışma kültürü ve alışkanlıklarını da değiştiren bir yaklaşım izlendi. Projede, SAP’nin yenilikçi ve “insan” odaklı yüzü, şirketin global tasarım kriterleri ile birleştirilerek, yepyeni bir çalışma ve yaşama alanı yaratıldı.

SAP Türkiye’nin İstanbul Ofisi, aynı zamanda çevreci ve sürdürülebilir hassasiyetiyle de ön plana çıkıyor. Biyofilik tasarım kriterleri dâhilinde katlarda yeşile, doğal malzeme ve formlara, canlı renklere yer verildi. Zamanının büyük bir kısmını kapalı mekânlarda geçiren çalışanların sadece fiziksel değil, zihinsel ve ruhsal anlamda da sağlıklı ve mutlu olabilecekleri, verimliliği ve üretkenliği yüksek bir çalışma ortamı yaratıldı. Dünyada son yıllarda adını daha çok duyduğumuz kurumsal well-being (esenlik) kriterleri dikkate alınarak interaktif bir ortam oluşturuldu. Böylece çalışanların azami gün ışığında, sürekli temiz havada, uygun ısısal ve akustik konfor şartlarında çalışmaları hedeflendi.

Künye
Proje Yeri: Üsküdar, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: SAP
Ana Yüklenici: Oğuz Bayazıt Mimarlık
Aydınlatma Projesi: mimaristudio, Optiumum Aydınlatma
Mekanik Projesi: Enve Enerji
Elektrik Projesi: Enve Enerji
Fotoğraf: Gürkan Akay, Alp Eren
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 1.900 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ayça Akkaya Kul

Önder Kul
Yardımcı Mimar(lar)
Kaan Gülkıran
Enver Kuda