Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kütüphanesi, Eğitim ve İletişim Fakülteleri

Gaziantep’te yüksek bir tepe üzerinden şehre bakan bir şekilde konumlanmış Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsü içine ilave olarak Kütüphane, Eğitim ve İletişim Fakülteleri fonksiyonlarını içeren bir yapı olarak tasarlanmış.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Toplam kapalı inşaat alanı 48.000 m² olan yapı uzun ince bir parsel üzerinde yer almaktadır. Arazi şekli sebebiyle yapı birbirine bağlı üç ayrı bloktan oluşacak şekilde tasarlanmıştır. İklim ve bölgesel mimari veriler göz önüne alınarak her blokta kapalı ve açık iç avlular oluşturulmuştur. Geliş aksındaki uzun yapı cephesi güneybatı yönüne baktığı için cephede dolu yüzeyler ön planda tutulmuştur.

Mevcut Konferans Salonu bitişiğindeki ilk blok kütüphane olarak tasarlanmıştır.

9.000 m² kapalı alana sahip Kütüphane öğrencilerin ders çalışabilecekleri, dijital ve baskı yayınlardan faydalanabilecekleri, haftanın her günü ve saatinde hizmet veren açık çalışma alanları ile merkezi bir konumda olması hedeflenmiştir. Kütüphane bloğunun yanında yer alan İletişim Fakültesi Eğitim Fakültelerinin arasında yer alan geçiş alanı ise Öğrenci Merkezi olarak tasarlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Gaziantep, Şahinbey
Proje Tipi: Kütüphane, Yüksek Öğretim Yapısı
Proje Tipi Grubu: Eğitim
İşveren: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Proje Başlangıç Yılı: 2017, 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
Arsa Alanı: 48,000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Aydan Volkan

Selim Cengiç

Erhan Yıldız

Onur Arat

Fatma Savgan

Sezer Türkmen

Ayşe Akbaş Yıldırım

Adnan Eser