Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kotor SwissOtel ve Swiss Rezidans

Kotor, Karadağ'ın Adriyatik Denizi'nde Kotor Körfezi'nde yer alan bir sahil kasabasıdır.

Kotor tarihi merkezi, orta çağ Avrupa’sındaki pek çok yerleşim gibi dar sokaklar ve küçük meydanlardan oluşur.

Proje arazisi Kotor Körfezi'nin iç kesiminde, şehir merkezinin 3 km kuzeyinde, güneydoğu yönüne doğru uzanan eğimli bölgede yer almaktadır.

Kotor SwissOtel ve Swiss Rezidans projesi, 138 oda kapasiteli Otel bloğu ve toplam 175 adet bağımsız rezidans ünitesinden oluşmaktadır.

Projenin tasarımında en önemli girdilerden biri, arsanın kimi noktalarda %25 eğime sahip olmasıdır. Bu nedenle, yoğun sirkülasyona sahip olan otel yapısı, kolay erişim için yola yakın ve arazinin daha düz bir kısmında konumlandırılırken, konut birimleri birbirlerinin görüşünü engellemeden ve manzaradan yararlanacak şekilde yamaçlara yerleştirilmiştir.

Yapıların yerleşimi planlanırken  arazide yer alan nitelikli ağaçların konumları göz önünde bulundurulmuş, ağaç dokusunun yoğunlaşmaya başladığı üst kesimlere yerleşmekten özellikle kaçınılmıştır. Bu alan içerisinde yürüyüş parkurları, dinlenme ve aktivite platformları tasarlanarak otel ve konut kullanıcılarının doğa ve bitki örtüsünü yakından deneyimlemeleri amaçlanmıştır.

Konukların zamanlarının çoğunu açık havada geçirecekleri düşünülerek, oteldeki ortak alanlarda geniş ve gerektiğinde toplanabilir şeffaf cephe elemanları, iç ve dış arasında çok yönlü bir ilişki sağlayacak şekilde kullanılmıştır.

Restoran, lobi, bar ve spa alanları denize paralel olarak yerleştirilerek bu mekanları kullananların kolayca terasa, açık hava havuzuna ve dış etkinliklere ulaşabilmesi planlanmıştır. Bunun yanında, üzeri saçaklarla kapalı teraslar otel bloğunun iç ve dış arasındaki geçirgen ilişkisini biraz daha kuvvetlendirir. 

Kompleksin yaz sezonu dışında kullanımı için, büyük bir sağlık kulübünün yanı sıra konferanslar ve toplantı etkinlikleri için bölünebilir toplantı odaları planlanmıştır. Bu ilave olanaklar sayesinde otel, tatil turizmi dışında sağlık ve toplantı faaliyetleriyle dört mevsim hizmet verebilecektir.

Otel gibi rezidans üniteleri de arazideki eğim çizgilerine paralel şekilde konumlandırılarak mümkün olan en az hafriyatla inşaatın tamamlanması hedeflenmiştir. Rezidans ünitelerinin her biri geniş balkon ya da teraslarla manzaraya açılmakta ve arazinin eğimi ve bitki örtüsü sayesinde de gerekli mahremiyet sağlanmaktadır.

Hem otel hem de rezidansların cephe tasarımında yerel mimaride de kullanılan gri ve bej taşlar tercih edilmiştir. Bunun yanı sıra, Akdeniz mimarisine referans veren doğal ahşap panjurlar, metal korkuluklar ve koyu kırmızı toprak kiremitlerle kaplı beşik çatılar rezidans bloklarında tercih edilmiştir.

Künye
Proje Yeri: Kotor, Karadağ
Proje Tipi: Otel / Motel
Proje Tipi Grubu: Konaklama
İşveren: Hexagon Yatırım
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 54,000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Aydan Volkan

Selim Cengiç

Onur Arat

Erhan Yıldız

Fatma Savgan

Seray Yılmaz