Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Mesa Koz

Mesa Koz, FSM Köprüsü'nden Kadıköy'e girişte, ticaret ve konut kullanımının iç içe geçtiği Atatürk Bulvarı'nın başlangıcında metropol hayatının grift gereksinimlerine ilişkin güncel ve pratik imkanlar sunan karma kullanımlı bir yüksek yapıdır.

Projede, zeminde ticari birimler, baza kütlesinde ofisler, kulede ise konut ve home-office birimleri karışık olarak yer almaktadır. Bazanın çatısı ise tüm kullanıcıların ortak kullanımına açık, aynı kattaki kapalı spor alanı ve açık havuz le ilişkili bir bahçe olarak tasarlanmıştır. 18.katta Marmara Denizi'ne yönlenen yarı açık ve kapalı ortak alanlar ise kullanıcılar için keyifli bir paylaşım mekanı oluşturmaktadır. Ev ve ofis yaşantısının iç içe girmeye başladığı günümüz koşullarında Mesa Koz'un yapısı, birimleri aile yapılarına (daire büyüklüklerine) ve fonksiyonlarına göre ayrıştırmak yerine, farklı yaşam biçimlerine sahip kullanıcıların karışık bir şekilde barınmasına / çalışmasına imkan sağlar.

Mesa Koz'un içinde bulunduğu parsel, yakın çevresindeki parsellere oranla büyüktür. Bu sebeple, yapı çevresiyle ölçek açısından ilişki kurma amacıyla parçalar halinde ele alınmıştır. Mimari kompozisyon, fonksiyonel olarak birleşik, kütlesel olarak ayrı, ikisi yüksek toplam 7 kütlenin birlikteliğiyle oluşur. Kütleler, merkezi bir avlunun etrafında bir araya gelir, Atatürk Caddesi tarafında Cadde alçak, E-5 otoyolu tarafında yüksek kütleler konumlandırılmıştır. Kütleler arası ayrım malzeme ve doku farkıyla da belirginleştirilmiş ve yapının parçalardan oluşan kurgusu desteklenmiştir.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
İşveren: Mesa

Pin It
Mimarlık Ofisi