Karaköy Loft
Ofist projeyi anlatıyor:180 metrekarelik bir alana sahip Karaköy Loft’ta doğallık, kullanışlılık, rahatlık ve Karaköy’ün ruhu proje tasarım sürecinin başrolünde yer aldı. Ofist’in yere özgü ve kullanıcı odaklı yaklaşımlarının ışığında kişinin yaşam biçimi ve dinamik karakteri kadar, loftun Karaköy’ün en canlı sokaklarından birinde yer alıyor olması da malzeme seçimlerinin ve tasarım kararlarının en önemli belirleyicileri oldu. Mekan bölmelere ayrılmadan tek hacim şeklinde çözümlerndi ve endüstriyel estetik kurgu çerçevesinde bir bütünlük sağlandı.
Karaköy Loft’un kullanıcısının motor sporları, doğa sporları ve müzik gibi hobileri sonucunda, bu hobilerle ilgili biriktirdiği yüzlerce şeyin depolanabileceği ve tüm duvarı kaplayan bir raf sistemi evin boyuna duvarlarından birinde çözümlendi. Bu kalabalık depolama sistemine bakan diğer duvara ise mümkün olduğu kadar az hareketlilik verilerek daha sakin, daha dingin bir görünüm kazandırıldı. Taşın sağladığı kullanışlılığın yanı sıra evin ihtiyacı olan sıcaklık duygusu da duvardan tavana kesintisiz bir şekilde tırmanan ahşap yüzeyle elde edildi. Güneş ışığından ve manzaradan optimum ölçüde faydalanabilmesi için yapının ön cephesinde bulunan küçük pencere açıklıkları binanın eni boyunca genişletilmiş ve kullanılan kayar katlanır pencere sisteminin açılmasıyla da oturma odasının kendisini bir balkona dönüştürmesine olanak tanındı. Geniş bir dikdörtgen pencerenin çatı eğimine yerleştirilmesiyle de asma kata ışık ve manzara sağlandı.
Banyo ve uyuma fonksiyonlarının yer aldığı asma katta, küvet veya yatak bölümü gibi gerekli kütleler gaz betonla oluşturuldu ve tüm yüzeyler çıplak ayakla gezerken hoş bir duygu vermesi için çimento esaslı bir malzemeyle kesintisiz olarak kaplandı. Çelik strüktürlü, beton yüzeye sahip mutfak tezgahı ise bir basamak alçaltılarak konsol olarak taşınan yemek masası oluşturuldu ve küçük bir kaide üzerine yerleştirilmiş ateşlik ile sonlandı.