Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Nazende Bilkent Konut Sitesi

ACE Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Ankara’ya nefes aldıran, doğal güzelliklerden biri olan ODTÜ ve Hacettepe Ormanları’nın enerjisini taşıyan Bilkent Nazende; bahçe ve kat bahçeleri, farklı yaşam seçeneklerine hitap eden estetik blokları, dışarıdan izole olmuş peyzajı, dinlendiren göleti ve daha birçok ayrıcalığı ile yeni bir yaşam alanı tanımlıyor.

Mimari tasarımda öncelik, Bilkent’in doğasına uyumlu bir yapı ortaya çıkararak; doğa, insan, şehir olgularını bütünleştirmekti.

Tasarımcılarının dünyasından kesitler sunan mimari; estetik bakış açısı, detaycılık, denge, modernizm ve ileri teknolojinin sunduğu çözümlerle ihtiyaçlara cevap veren bir dinamiğin yapısını yansıtıyor.

14.915 m2 peyzaj alanına sahip projede aynı zamanda, ortak kullanıma sahip iç avlusuyla, dinlenme- eğlenme ve zaman geçirme aktivitelerine cevap veren kent mobilyalarından, su kenarındaki sakin yaşamı destekleyici ahşap dinlenme tasarımlarına kadar her şey düşünüldü.

Hem yatayda hem de düşeyde alışıldık ölçülerin çok üzerinde yoğunlaştırılmış olan doğal doku ön plana çıkartılmış ve bu bağlamda ‘yeşil’ yapıların ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Her bir konut adası için oluşturulan meydan ve meydancıklar, toplanma, bir araya gelme ve “etkileşim sağlayarak sosyalleşme” olanaklarını artırma gibi peyzajın belirleyici unsurları olmuştur.

Künye
Proje Yeri: Çankaya, Ankara
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Aslan Yapı - Rast İnşaat
Ana Yüklenici: Aslan Yapı - Rast İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: ON Tasarım
Statik Projesi: Ayfa-Kınacı Mühendislik
Mekanik Projesi: Setes Mühendislik
Elektrik Projesi: K Mühendislik
Şantiye Yöneticisi: Cengiz Gündemir
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 23.385 m2
Toplam İnşaat Alanı: 120.159 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Orçun Ersan

Nilgün Deniz

Uğur Furtuna

Gerta Ajazi

Aykut Akdeniz

Özdihan Gökçe