Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Ankara Uzay ve Havacılık OSB Ofisi

Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan proje, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi idari personeli ve yönetim kuruluna hizmet vermek üzere 2021 yılında inşa edildi.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Tasarımı oluşturan ve mekânı düzenleyen, doğayı çalışma ortamına entegre etme fikridir. Plan iç bahçelerle tanımlanan alanların organizasyonu yoluyla geliştirilmiştir. Bahçeler, doğal ışığın bina içindeki her köşeye ulaşmasını sağlayarak, iç ve dış arasındaki ayrımı belirsizleştirir. Bu sayede çalışanlara, mekânın her bölgesinde doğal ışıktan faydalanabilecekleri, yeşil ile iç içe bir çalışma ortamı sunulmaktadır. Mekânlar iç bahçelerle fiziksel olarak ayrılırken; görsel süreklilik, şeffaflık ile sağlanır.

Proje; öncelikli olarak, idare binası fonksiyonları göz önünde bulundurularak kümeler halinde organize edilmiştir. Konferans salonu ve toplantı odaları, ofisler, makam odaları ve kafeterya, farklı kümeler olarak var olmakta ve iç mekân plazası olarak tanımlanabilecek esnek bir ara mekân ile birleşmektedir.

Yapının strüktür sistemi de, inovativ ve tasarım odaklı bir şekilde çözülmüş, çatıyı taşıyan kolon ve kirişler çerçeve şeklinde tasarlanarak, aynı zamanda bina kullanıcılarına hizmet eden kentsel mobilyalara/ oturma banklarına dönüştürülmüştür.

Yazgan Tasarım Mimarlık, Ankara Uzay ve Havacılık OSB Ofis projesiyle Amerika''da düzenlenen Architizer A+ Ödülleri''nde ve İtalya''da düzenlenen The Plan Ödülleri''nde jüri tarafından 1.lik ödülüne layık görüldü.

Dünya Mimarlık Topluluğu tarafından tasarlanmış en iyi projelerden seçilen OSB Ofis, LEAF Ödülleri’nde de finalist olarak ödüllendirilmişti.

Son olarak Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 2021''de Türkiye''den finale kalan iki projeden biri olarak uluslararası 5. ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Kazan
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Ankara Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi
Ana Yüklenici: Evren İnşaat
Statik Projesi: TG Proje
Mekanik Projesi: GMD Mühendislik
Elektrik Projesi: EMP Mühendislik
Fotoğraf: Emre Dörter, Kerem Yazgan, Aylin Köse
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
Arsa Alanı: 71.287 m²
Toplam İnşaat Alanı: 6.293 m²

Pin It
Mimar

Kerem Yazgan

Begüm Yazgan

Cem Başak

Gözde Bulut

Aylin Köse

Kamer Sağlam Yiğin