+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Ataköy Klinik ve Ofis

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Ofis ve klinik alanlarının birlikte çözüldüğü bu projede amacımız hem çalışanların hem de ziyaretçilerin rahat ve keyifli hissedeceği bir ortam yaratmak oldu. Bu amaçla renklerde, dokularda ve malzemelerde standart bir kliniğin nötr, beyaz ve soğuk atmosferinden özellikle kaçınılarak ve sıcak renk ve dokular kullanarak, özellikle ziyaretçilerin rahatsızlıklarının verdiği stresi minimuma indirmek amaçlanmıştır.

Giriş bölümü ile entegre edilmiş bekleme / dinlenme alanı olabildiğince büyük tutulmuştur. Burada sıcak ve pastel renkler; kumaş, suni deri ve duvar kağıdı dokuları ve ahşap, seramik ve halı malzemelerinin sıcaklığı ile hem ziyaretçi hem de çalışanların kendilerinin evlerinin salonunda hissedeceği bir rahatlık yaratılmaya çalışılmıştır. Bu bölümde tasarım, kullanıcıların keyifli ve kaliteli vakit geçirmesinin destekleyecek bitki bahçesi, kitaplık ve servis tezgahı gibi detaylarla tamamlanmıştır. Doğal ışık ve mekanların ferahlığı adına yüksek tavan kullanımı bizim tasarım anlayışımızda her zaman öncelik sahibi konulardır. Bu sebeple oturma alanları cam kenarına konumlandırılmış ve bu alanların üzerindeki kısımlarda açık tavan uygulaması yapılmıştır. Mekanik ve elektrik altyapıların karmaşasını açık tavanda görmemek için ise sirkülasyon alanlarında tavanlar kapatılarak bu altyapılar bu bölümlerde çözülmüştür. Açık tavan bölümlerinde yalnızca kalabalık olması durumunda yaşanabilecek ses kirliliğini engellemek amacıyla bölgesel akustik öğelere yer verilmiştir.

Alanın geri kalanında ise ofis alanları, muayene / müdahale odaları ve mutfak/tuvalet gibi destek alanları konumlandırılmış ve buralar yarattığımız ev benzeri konsept sürdürülmüştür. Duvar kağıdı kullanımı, ahşap malzeme ve açık ve sıcak renk tonları kliniğin tüm odalarında hakimdir.

Künye
Proje Yeri: Ataköy, İstanbul
Proje Tipi: Hastane / Poliklinik
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: Fahrettin Yılmaz
Aydınlatma Projesi: Udesign Mimarlık
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Şantiye Yöneticisi: Evren Erim
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 180 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Umut Uzuner

Şerife Barış

Vildan Uraz
Yardımcı Mimar(lar)
Evren Erim
Emre Şahin