Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Empera İdari Bina

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Makine halısı sektörünün lider markalarından Empera’nın genel müdürlük binasının tasarımını kapsayan proje, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, firmanın üretim tesislerinin bulunduğu arsa üzerinde gerçekleştirildi. Kısıtlı mimari referansa sahip bölgede tasarlanacak idari yapının bir nirengi noktası olması ve markanın güçlü kimliğini temsil etmesi istendi. Bununla birlikte iklim, çevredeki doğal bitki örtüsü, gün ışığının etkin kullanımı ve istenen karma işlev yapısı projeyi yönlendiren veriler oldu.

İç kurgu, zemin katta karşılama bölümü, tasarım ve operasyon ofisleri etrafında şekillenirken, birinci kat yönetim birimlerine, ikinci kat ise markanın ürünlerinin sergilendiği showrooma ayrıldı. Üçüncü kat yemekhane, lounge, toplantı odası ve terası içeren sosyal alanlar olarak ele alındı. Bu katta ayrıca, cephenin geri çekilmesi ile, manzaraya hâkim, gökyüzüne açılan, yarı açık bir teras tasarlandı. Binanın genelinde, tüm hacimlerin gün ışığı ve manzaradan en verimli şekilde yararlanması amaçlandı. Farklı birimler arasında istenen ayrışma mümkün olduğunca geçirgen biçimde çözümlenirken, yerine özel tasarlanan mobilyalarla iç mekânda süreklilik ve ferahlık algısı yaratıldı.

Ağırlıkla doğal bir malzeme olan tuğlanın kullanıldığı projede bölgedeki kırmızı topraktan ilham alındı. Tasarımın bir parçası olarak cepheye farklı türlerdeki bitkiler eklendi. Böylelikle, toprak-bozkır esaslı peyzajın yeniden ele alınmış bir ifadesi şeklinde yükselen yapı, dingin doğal çevrenin içinde rengi ve canlı dokusuyla ön plana çıkarıldı. Pencerelerin önünde hayat bulan yeşil ara yüz, karasal iklimin hâkim olduğu coğrafyadaki çetin manzaraya açılan iç mekânlardaki konfor duygusunun artırılmasına, kullanıcıların doğal yaşama temas etmesine olanak sundu. Girişinin geniş, davetkâr bir saçakla vurgulandığı yapı, bulunduğu alandan aldığı referansların çağdaş bir mimari yorumu niteliğinde tasarlanarak bölgenin çehresine yeni bir soluk getirme hedefi ile hayata geçti.

Harita
Künye
Proje Yeri: Gaziantep
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Empera
Ana Yüklenici: 2D Yaşar Yapı
Proje Yöneticisi: Nail Egemen Yerce
Aydınlatma Projesi: LAB1 Aydınlatma Tasarımı
Statik Projesi: 2D Yaşar Yapı
Mekanik Projesi: 2D Yaşar Yapı
Elektrik Projesi: 2D Yaşar Yapı
Tesisat Projesi: 2D Yaşar Yapı
Yangın Tahliye Projesi: 2D Yaşar Yapı
Fotoğraf: Yerce Art Photography, Emin Emrah Yerce, Ayça Taylan
Mimari Mesleki Kontrollük: Yerce Mimarlık, ZAAS
Şantiye Yöneticisi: Turgut Yaşar
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 2,000 m²
Toplam İnşaat Alanı: 2,500 m²

Pin It
Mimar

Nail Egemen Yerce

Ayça Taylan

Zeynep Şankaynağı

Barış Çağlar
Yardımcı Mimar(lar)
Melike Kavalalı
Gökçe Demiral