Other Works
Similiar Projects

MEY - Dudak Payı Meyhane

Diageo / Mey İçki ile Türkiye’de yeni nesil meyhane kültürünün yaygınlaşmasına öncülük eden I-AM, bir restoran daha tasarladı.

Uzun yıllardır sürdürülen Meyhane Deneyimi Projesi’nin en yenisi Dudakpayı, modern meyhane konsepti ile kurgulandı.

I-AM, tasarım sürecine isim yaratma çalışmasıyla başladı, rakı kültüründen yola çıkarak paylaşım teması etrafında tüm marka tasarımı ve iç mimari tasarım yapılandırdı. I-AM, modern meyhane konseptinin ana unsurlarını, Dudakpayı’na özgün hale getirerek mekan yapısına özel olarak uygulandı.

Bahçeşehir’de bulunan Dudakpayı, mahallenin meyhanesi olmak üzere konumlandırıldı. I-AM, çevre sakinlerine şehir merkezine gitmeden dinamik ve samimi meyhane deneyimini yaşatmayı amaçladı.

Yeşil alanlarla zenginleştirilmiş dış cephe ve iç mekan arasında açılıp kapanan paneller ile yekpare bir alan yaratan I-AM, karanlık ve loş meyhane ortamını kırarak ferah ve aydınlık bir mekan algısı oluşturdu. Rakı tarihinin ve kültürünün detaylarını aktaran, rakı ve meyhanenin tarihsel ilişkisine işaret eden özel tasarım öğelerinin kullanımıyla yeme içme deneyimi görsel olarak desteklendi.

I-AM ve Mey İçki ortaklığında meyhane deneyimi projeleri yeni noktalarda yaygınlaştırılmaya devam ediyor.

Map
Details
Project Location: Bahçeşehir, İstanbul
Project Type: Restaurant / Café / Bar
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Mey İçki Sanayi ve Ticaret
Ana Yüklenici: I-AM
Projcet Manager: Emre Kuzlu, Ertuğrul Yurdakul, Duygu Gökbulut
Construction Drawings: I-AM, Sedef Şener, Selami Bingöl, Tuğçe Dadandı
Photography: İbrahim Özbunar
Architectural Supervision: I-AM
Construction Site Manager: I-AM, Selami Bingöl
Project Start Date: 2015
Project End Date: 2015
Construction Start Date: 2015
Construction End Date: 2015
Building Plot Area: 180 m2
Total Construction Area: 350 m²

Pin It
Architectural Offices
Architects

Emre Kuzlu

Pınar Ünlü

Babür Sağlam

Yetkin Başarır