MEY - Dudak Payı Meyhane
Diageo / Mey İçki ile Türkiye’de yeni nesil meyhane kültürünün yaygınlaşmasına öncülük eden I-AM, bir restoran daha tasarladı.Uzun yıllardır sürdürülen Meyhane Deneyimi Projesi’nin en yenisi Dudakpayı, modern meyhane konsepti ile kurgulandı.
I-AM, tasarım sürecine isim yaratma çalışmasıyla başladı, rakı kültüründen yola çıkarak paylaşım teması etrafında tüm marka tasarımı ve iç mimari tasarım yapılandırdı. I-AM, modern meyhane konseptinin ana unsurlarını, Dudakpayı’na özgün hale getirerek mekan yapısına özel olarak uygulandı.
Bahçeşehir’de bulunan Dudakpayı, mahallenin meyhanesi olmak üzere konumlandırıldı. I-AM, çevre sakinlerine şehir merkezine gitmeden dinamik ve samimi meyhane deneyimini yaşatmayı amaçladı.
Yeşil alanlarla zenginleştirilmiş dış cephe ve iç mekan arasında açılıp kapanan paneller ile yekpare bir alan yaratan I-AM, karanlık ve loş meyhane ortamını kırarak ferah ve aydınlık bir mekan algısı oluşturdu. Rakı tarihinin ve kültürünün detaylarını aktaran, rakı ve meyhanenin tarihsel ilişkisine işaret eden özel tasarım öğelerinin kullanımıyla yeme içme deneyimi görsel olarak desteklendi.
I-AM ve Mey İçki ortaklığında meyhane deneyimi projeleri yeni noktalarda yaygınlaştırılmaya devam ediyor.