+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Starcity Outlet Cephe ve İç Mimari Renovasyon

Starcity Outlet Center yapısı 2010 yılında Öncüoğlu Mimarlık tarafından tasarlanmıştır. 2016 yılında yatırımcı değişimiyle birlikte, oluşan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda iç mimari ve dış cephe renovasyon projeleri GVDS tarafından yapılmaktadır.

GVDS, projeyi anlatıyor:

AVM’lerin artık bir kabuk: eşik olmaktan çıkıp, dış dünya ile interaktif bir  ilişki kurduğu yeni anlayışta Starcity Outlet Center’a Food court katında ve zemin kat girişlerinde yeni teras alanları eklenmiştir.  Böylelikle yapı kendi iç kabuğundan çıkıp bulunduğu çevre ile daha geçirgen ve direkt bir ilişki kurması amaçlanmıştır.

Yapının zemin kat girişindeki meydan, bölgenin ihtiyaç duyduğu toplanma alanı ihtiyacını karşılayacağı gibi, bu meydana bakan cafe ve bistrolar için de canlandırıcı bir etki sağlayacaktır.

Mevcut yaya üst geçişinin meydan ile olan ilişkisi ile birlikte alanda tasarlanan yeşil bitki adaları ve su öğesi özellikle bölgedeki genç ve çocuk nüfus için alternatif bir toplanma ve eğlence alanı oluşturmaktadır.

Foodcourt katında sınırlı alanda olan mevcut teras alanları, yapıya uyumlu konturde büyütülerek FoodCourt katındaki yeme içme alanları arttırılmıştır. Bu alanda özel lounge, genel foodcourt ve çocuk oyun alanları gibi fonksiyonlar tasarlanmıştır.  Eklenen teras alanını cephedeki yansıması ise , eklenen alının strüktürel kalınlığına video Wall eklenmesi olmuştur. Bu videowall yapıya ait bir cazibe yaratacağı gibi; aynı zamanda reklam alanı olarak değerlendirilmiştir.

Yapının güney girişindeki otopark alanı yeniden işlev kazandırılarak bu alana  bağlı olan meydan işler hale getirilmiştir. Böylelikle yapının bu kısmında kiralanabilir alanlar işlev ve popülerlik kazanmıştır.

Planlaması itibari ile günışığının efektif kullanıldığı projede, iç mekanda olabildiğince doğal , sürdürülebilir malzemeler kullanılmıştır. Tüm AVM’lerde olduğu gibi bu işletme için de kullanılan malzemeleri işletmeye en az yük ve de bakım isteyecek şekilde olması sağlanmıştır.

Islak hacimler günümüzün ihtiyaçlarına göre adet, biçim ve işlev alanında yeniden tasarlanmıştır. Bu minvalde bu alanlar, bebek bakım ve aile  odaları , engelli alanlarını da içinde alacak şekilde yeniden ele alınmıştır.

Map
Details
Project Location: Bahçelievler, İstanbul
Project Type: Shopping Mall
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Gençoğlu AVM Yatırımları
Ana Yüklenici: Efe Mimarlık
Projcet Manager: Görkem Volkan
Architectural Supervision: Görkem Volkan Design Studio (GVDS)
Construction Site Manager: Onur Çınar
Project Start Date: 2016
Project End Date: 2016
Construction Start Date: 2017
Construction End Date: 2017
Total Construction Area: 10,000 m²

Pin It
Architects

Görkem Volkan
Contributing Architect(s)
Demet Öğütler
Onur Çınar