Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Mavi Plaza Giriş ve Kat Holü İç Mimari Projesi

Mavi plaza iç mimari kurgusunda en başta ismini “MAVİ” ve “DENİZ” kavramlarını birleştirecek bir iç mimari proje olarak tasarlanmış.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Lokasyonu itibariyle denize yakınlığını, plazanın kendi içerisinde de yaşatmak adına denizden gelen bir devam kurgusu oluşturulmuştur.

Plazaya girdiğimiz andan itibaren deniz dalgalarından esinlendiğimiz akışkanlığı ile kişiyi yönlendiren bir yapıya sahiptir.  Duvar ve tavan tamamen beyaz ve mavinin kombinasyonu ile ele alınarak ve eğrisel hatların arasındaki gizli aydınlatmalarla da güçlendirilerek, deniz ve dalgaların soyutlanmış atmosferi yaratılmıştır. Her duvar kendi mekânsal etkisi göz önüne alınarak duvardan tavana sürekliliği kesilmeden devam edecek şekilde tasarlanmıştır.

Plazanın kat asansör holleri, koridorları, yangın merdiveni duvarları yine denizin akışkanlığından esinlenilerek duvardan tavana devam eden çizgisel hatların bir bütünü olarak kurgulanmıştır. Beyaz ve mavi kombinasyonları bu geçiş mekanlarında da devam ettirilerek, plaza genel bütünlüğü korunmuştur. Yangın merdiveni duvarlarında maviye boyanarak ofis giriş duvarlarından ayrılmış ve bu duvarlarda, her katta farklı ressamların eserleri konumlandırılarak, bir plazanın aynı zamanda bir sanat galerisine dönüşebilmesi amaçlanmıştır. Ofis giriş kapılarının yanında duvara gömülü özel aydınlatmalar tasarlanarak, ofis girişleri özelleştirilmiştir. Mimari bir geçiş alanı olan koridorların klasik sıradanlığını kırmak adına tasarlanan farklı uzunluklardaki Paslanmaz Lamalar, duvar ve tavanda yine sürekli bir şekilde devam ederek, tüm koridorların tekdüzeliği kırılarak hareketlendirilmiştir.

Genel olarak plaza iç mimari konseptinde; denizin içinde barındırdığı akışkanlığı, sürekliliği ve renkleri ile Plaza genelinde yaşatmaya çalıştığımız bir kurgu olarak tasarlanmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Bayraklı, İzmir
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Yılmazkoçlar Yapı
Ana Yüklenici: Yılmazkoçlar Yapı
Proje Yöneticisi: Seden Süataç
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2017

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Öznur Çakır
Yardımcı Mimar(lar)
Seden Süataç
Eren Çetiner