Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü Peyzaj Projesi

A Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü’nün peyzaj tasarımı ON Tasarım tarafından yapıldı ve 2011 yılında uygulandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Açık alanlarının ve dolaşım ağının tasarlandığı proje, öğrencilerin yaşam alanlarını tanımlı hale getirmeyi, nitelikli dinlence ve dolaşım alanları sağlamayı ve şehirle hem bağlantılı hem de kendi içinde bir vaha gibi çalışan geniş bir avlu-park yaratmayı amaçlamıştır.

Tüm kullanımlarla kampüsü doğal bir ortama dönüştürmek hedefinde olan projede, ülkeler bahçesi, göletler, ahşap iskeleler, spor sahaları, koruluklar, seyir terasları ve dinlence mekanlarıyla üniversite öğrencileri, eğitimcileri ve personeli için ayrıcalıklı dış mekanlar önerilmiş ve uygulanmıştır.

Hem ikiz öğrenci yurtları ve köprü bağlantı hem de ortak açık alanlar Ankara kenti manzarası ve vistalarıyla kampüsün en önemli kullanımlarından biridir.

Ankara Söğütözü Caddesinden kontrollü bir kapıyla girilen TOBB Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu binası, Kampüs’ün imar planında önerilen ve yakın gelecekte yer alacak diğer üniversite binalarıyla birlikte bir yaya yolu oluşturmaktadır. İki yanı ağaçlarla tariflenmiş, tüm renklerin temsil edildiği ve cizgisel bir formu olan bu yaya allesi Kampüs alanının omurgasını oluşturmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi yerleşkesinde yer alan, kapalı bir kutu gibi tasarlanmış Teknoloji Merkezi, ağaçlar, çalılar ve otsu bitkilerden oluşan doğal peyzaj elemanlarıyla çevrilmiştir.

Merkezin etrafında çınar yapraklı akçaağaçlar, sedirler ve huşların yarattığı doğal ortamın yanı sıra saklı bahçe gibi düşünülen iç avlu da sedum ve şimşirlerle donatılmış ve sembolik bir ıhlamur ağacı gölgesi yaratılmıştır. Teknoloji Merkezi yeşilin ortasında, ortası yeşil bir akıllı kutu gibidir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Ankara, Çankaya
Proje Tipi: Peyzaj
Proje Tipi Grubu: Peyzaj Tasarımı
Proje Başlangıç Yılı: 2010
Proje Bitiş Yılı: 2010
İnşaat Başlangıç Yılı: 2010
İnşaat Bitiş Yılı: 2011
Arsa Alanı: 60,000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Oktan Nalbantoğlu

Tuğba Akyol

Sevgi Çalı